.comment-link {margin-left:.6em;}

Informasjonskompetanse og skolebibliotek

Vi ønsker å nå skolebibliotekarer, lærere og andre som er interessert i å utvikle skolebiblioteket som en aktiv læringsarena, der elever bruker forskjellige typer ressurser og teknikker for å skaffe seg informasjon og bearbeide denne til ny kunnskap.

9.11.05

Nyttig på nettet

I går var vi på møte i NOLUG (Norsk online brukergruppe).
Temaet var diverse nettsteder og verktøy som bibliotekarer kan ha glede eller nytte av.
I sakens anledning var det laget en Wiki der en del av medlemmene hadde bidratt med ressurser som de hadde nytte av og altså ville dele med oss andre. Passordet for å komme inn på Wiki’en er "levenolug!" (utropstegnet hører til passordet).

Vi var presentert for en rekke nyttige programmer som alle er gratis tilgjennelige på nettet.

De mest interessante for et skolebibliotek var disse:

Firefox eller Opera - Even Food gav oss en grundig innføring i ± i forhold til IE fra Mr. Gates

Writely - et skriveverktøy for samskrivning

Net Snippets - interessant vertøy for å holde styr på hvorfra man "klippede" på nettet. Et must for alle elever som ikke klarer å forholde seg til å legge opp kildehenvisninger!

Stickies - de gule lapper flytter inn på skjermen din!

TinyUrl - slutt med de lange URL-navne i alle papirbaserte medier (herunder avisen SkoleMagasinet ;-)

Flickr - et billedarkiv hvor du kan sende bilder inn via SMS - og få til avansert billedsøk blant tusinder av amatørfotos.

Hele liste over programmene finner du på Wikien. Har du selv et program du vil anbefale andre kan du skrive om det i kommentarerne på denne siden!

Et medlemskap i NOLUG er absolutt av interesse for skolebibliotekarer for å holde seg oppdatert. Medlemsmøter holdes 2-3 ganger i året og kontingenten er lav. Se mer på deres nettsider. Her finner du oversikt over tidligere møtetemaer med lenker til presentasjonene.